Chiftelutele marinate sunt pe placul tuturor.

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 750 g carne macra
  • 1 ceapa miilocie
  • o felie de paine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 2 Iinguri pesmet
  • 150 ml ulei
  • 500 g rosii
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura de zahar
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper

Mod de preparare:

Carnea macra, ceapa, morcovul si cartoful taiate marunt se dau prin masina de tocat, iar spre final se adauga si o felie de paine. Se pune amestecul intr-un bol, se adauga un ou, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca bine. Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul. Se fac cu mana chiftelute rotunde, care se tavalesc in pesmet. Se pune ulei intr-o tigaie la foc si cand este bine incins, se prajesc chiftelutele pe ambele parti. Cand s-au prajit, se adauga intr-o cratita. Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper. Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute marinate.