Avem nevoie de:
pentru chiftele:
- 1 kg cartofi
- patrunjel
- sare
- piper
- faina
pentru sos:
- 1 ceapa
- ulei
- 2 linguri bulion
- 1 1/2 lingura zahar
- apa
- dafin
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii si apoi ii dam pe razatoarea mica. Ii punem la scurs si apoi ii amestecam cu patrunjel tocat, sare, piper si adaugam faina pana iese un aluat.
Facem bilute pe care le prajim in ulei incins.
Pentru sos: Curatam o ceapa, o tocam si apoi o calim in ulei incins.
Adaugam bulionul, zaharul si stingem cu apa.
Mai adaugam sare si piper dupa gust, o frunza de dafin si o crenguta de cimbru.
Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam chiftelele si mai lasam 2-3 minute pe foc.
Mai multe retete interesante puteti regasi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă