Un pranz excelent de duminica, fiindca puteti sa lasati carnea la cuptor si nu va stresati prea mult cu treaba, ca doar e weekend :)
Pentru vreo 5 - 6 portii avem nevoie de:
7 modalități de a lua atitudine pentru viața ta

- cam 1,3 kc cotlet fara os
- 500 ml vin (cel putin)
- 5 - 6 catei usturoi
- cimbru uscat
- boia dulce sau picanta
- sare, piper
- boabe de coriandru
- rozmarin uscat
- 50 g kaiser afumat (optional)
Mod de preparare:
Pentru ca bucata de carne era prea mare si dificil de manevrat, plus ca nu incapea nici in tava, am taiat-o pe jumatate. Cu un cutit ascutit si ingust facem mici buzunare in carne si infigem cateii de usturoi curatati si taiati pe jumatate daca sunt mari. Daca folositi si kaiser, taiati-l bucati mici, cam de dimensiunea unui catel de usturoi si procedati la fel ca mai sus. Amestecam toate condimentele intr-un bol si frecam bine cotletul cu acest amestec.
Intr-o tava incapatoare asezam carnea, tunam vinul, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 de grade. Cam dupa o jumatate de ora - 45 de minute scoatem din cuptor, stropim carnea cu sos si lasam in continuare sa se coaca. Si ca sa nu ne stresam cu garnitura, tot acum am pus pe langa carne si niste cartofi taiati in jumatate sau sferturi. Lasam tava acoperita cam 1 ora si jumatate, iar apoi in ultima ora, lasam friptura sa se rumeneasca. Din cand in cand stropim carnea cu sosul de vin, iar daca acesta scade, completam cu vin sau apa.
O friptura aromata, frageda care are aproximativ 200 calorii la 100 de grame, fara garnitura. Merge de minune cu muraturi asortate, si desigur, un pahar de vin rosu.
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?