Ingrediente:
- foi de napolitanie
Crema pt. foi:
- 250gr unt
- 5 galbenusuri
- 450 g zahar, 4 lg faina
- 100g biscuiti
- 250g nuca macinata
- zahar vanilat, 1/2 st de rom
- 100 g stafide, cocos
Mod de preparare:
Se pune pe foc 250gr de zahar si se topeste pana se face un caramel limpede.
In acelasi timp , se topeste untul, apoi se adauga galbenusurile si zaharul, vanilia, si se fierb, pana devine o budinca. Cand crema s-a ingrosat, se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati, stafidele, z. vanilat, si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc, se adauga caramelul , si nuca de cocos si se amesteca rapid. Apoi se pune si un picut de es rom, daca va place. Se aseaza pe un blat de lenm foaie ,crema, foaie, etc. Se da la rece , pana a doua zi. Se taie in straifuri , se pune glazura sau se lasa ,asa.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.