Este un desert delicios, sanatos si apreciat de copii.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Nuga cu migdaleIngrediente:

  • Ingrediente
  • 400 g migdale
  • 250 g zahar
  • 150 g miere de albine
  • 1 lingura si jumatate glucoza
  • 2 albusuri
  • 125 ml apa
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • vafe sau foi de napolitane

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul, se pun migdalele si se lasa 8 minute la 200 de grade.
Cand s-au prajit migdalele, se inchide cuptorul dar pe ele le lasam acolo pt a ramane calde. Pregatim siropul. Se amesteca mierea, zaharul, glucoza, se pune apa, se amesteca si se aduce la fierbere.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand siropul este fiert se toarna peste albusuri si se mixeaza. Mixam 10 minute apoi se adauga vanilie. Adaugam migdalele si amestecam. Foile de napolitane sau de vafe se intind intr-o tava, se rastoarna compozitia peste ele apoi se acopera tot cu napolitane sau vafe. Se lasa sa stea peste noapte.
Pofta buna!

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nuga cu migdale.