O reteta culinara inventiva si inventata: friptura de porc pe pat de orez la cuptor!

Ingrediente:

  • carne de porc (ceafa sau pulpa cu un pic de slanina pe ea)
  • morcovi - 3 bucati
  • rosii - 2 buc
  • unt - 100 gr
  • cimbru - 1 lingurita
  • ienibahar- 2 boabe
  • boia - un sfert de lingurita
  • oregano - un sfert de lingurita
  • sare si piper dupa gust.
  • orez

Ma bucur nespus de mult atunci cand o noua reteta culinara inventata de mine este reusita. In acelasi timp am descoperit o aroma deosebita a orezului pregatit la cuptor. Pe langa faptul ca este aromat si foarte bun la gust , are si o textura placuta, nefiind lipicios. Nota finala o da morcovul taiat rondele si mirodeniile, iar untul odata topit ajuta la textura orezului. In functie de numarul de persoane se poate adauga sau scadea numarul feliilor de carne. Mancarea la cuptor este foarte gustoasa, pe langa faptul ca este usor de preparat, temperatura isi face singura treaba, iar produsul final iese intotdeauna delicios, la fel ca aceasta friptura de porc.

1. Pentru inceput, am pregatit orezul ghidandu-ma dupa reteta ce o gasiti pe site a orezului indian.
2. Taiem carnea in felii destul de groasa, deoarece la caldura aceasta isi va pierde din volum, si o saram si piperam.
3. Odata fiert, orezul (se poate scade din timpul necesar pentru fierbere cateva minute, deoarece va avea timp sa coaca si in cuptor) se pune intr-un vas yena uns cu putin unt. Deasupra punem morcovul curatat si taiat rondele, cat si rosiile taiate felii.Peste acestea asezam carnea si untul pus pe alocuri, pentru a avea loc sa patrunda peste tot. La final, aruncam, in mod uniform, peste toata carnea condimentele si mirodeniile. Acoperim cu o folie de aluminiu si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade, lasam totul la cuptor aproximativ o ora.
4. Dupa 20 de min. de stat in cuptor, scoatem folia de aluminiu, pentru a se coace si carnea. Micsoram temperatura si lasam totul pana la expirarea timpului. Verificam periodic starea de coacere a carnii si o intoarcem de pe o parte pe alta, pentru a se rumeni bine.
5. Pe o farfurie plata asezam cateva linguri de orez alaturi de o bucata de carne.

Mai multe retete interesante puteti regasi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri