* (pentru forma de 22,5 cm)
Crusta
150g biscuiti graham
2 lg. unt
2 maini nuca macinata
1 mana zahar
Umplutura
4 cutii branza crema hohland (neaparat sa aiba 60% grasime)
1 cutie de mascarpone
1 1/2 cani zahar (eu am pus zahar pudra-160 g)
4 oua1 canita lapte (canita are 100 ml)
1 canita faina
1 plic vanilie bourbon
Decor:
menta
frisca
sos de visine sau de fructe de padure...
1. Se tapeteaza fundul formei de 22,5 cm cu hartie de copt, se unge foarte bine cu unt hartia de copt si marginea formei. (Altfel, prajitura se poate crapa in momentul racirii.)
Se imbraca peretii exteriori ai formei cu folie de aluminiu, in strat dublu pentru a impiedica patrunderea apei din tava, in care va sta in cuptor.
3. Se amesteca branza crema cu zaharul praf doar pana devine omogena, se toarna laptele putin cate putin, se adauga ouale, unul cate unul, incorporandu-se usor cu lingura de lemn, se adauga vanilia si faina pana se obtine o crema f omogena. (Nu se exagereaza cu frecatul/ amestecatul deoarece acesta poate fi un motiv de crapare sau de formare de mici gauri de la eventuale bule de aer.)
4. Se adauga umplutura peste crusta. Se pune forma intr-o tava mai inalta, in care se va pune apa fierbinte pana atinge nivelul de 2-3 cm din marginea exterioara a formei. (Acest lucru se face pentru o coacere uniforma a prajiturii.)
5. Se da la cuptor timp de 70 min., la 170 grade C.
*La final se opreste focul si se lasa in cuptor timp de 5-6 h pana se raceste complet. (Racitul fortat poate fi o alta cauza a crapaturilor aparute pe suprafata prajiturii.)
Desi poate parea ca nu e coapta la finalul celor 70 de min., este indicat sa nu umblati la ea in timpul coptului....La 10 min. dupa ce ati oprit focul, se scoate tava cu apa, se ia un strat de folie de aluminiu si se lasa cele 5-6 h indicate pentru o racire completa.
Uitati pur si simplu de ea;;) (mai putin sa opriti focul:D)!
6. Dupa ce s-a racit complet, se baga la frigider si se tine cel putin 18-24h pana la servire.
Se poate orna dupa preferinta, dar cea mai buna e doar cu menta, pentru a-i aprecia gustul la adevarata valoare;;)...
*Sosul de visine a fost putin mai dulce ca prajitura, de aceea as cauta un alt sos mai dulce-acrisor pentru data viitoare..
Aceasta reteta participa la concursul Garbo de pe Facebook. Click aici pentru a vedea toate retetele participante! Va invitam sa aruncati o privire si sa dati like retetelor care va plac!
Daca vreti sa participati la concurs, gasiti detalii aici: Concurs Facebook: Castiga electrocasnice in valoare de 1000 de lei!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară