Un tort din tarta

12:11, 9 Noiembrie 2010 publicat în Retete culinare

Am "experimentat" pentru prima data aceasta prajitura, mi s-a parut prea "banala" tarta. Deoarece musafirii au cerut portie suplimentara si mi-au cerut reteta -au ramas doar 2 buc.(mici), m-am gandit sa v-o tramsmit si voua.

Timp de preparare: o ora si jumatate

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 7 oua ( reci-de la frigider)
  • 6-7 linguri de zahar tos,
  • 10-12 linguri de faina
  • 1 praf de copt,
  • 6-7 linguri de ulei,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • un borcan de 800 g-visine "marinate"( se pun visinele fara samburi cu zahar in borcan) acum se gasesc si in comert visine fara samburi,
  • visine 40-50buc de la congelator , decongelate
  • 2-3 lingurite de nuca de cocos,
  • 25 grame de unt,
  • 2 lingurite de cacao,
  • 2 lingurite de zahar tos,
  • ciocolata menaj-neagra-2-3 patrate,
  • ciocolata menaj-alba-2-3 patrate,
  • 1 lingura zama de lamaie,
  • sare

Mod de preparare:

Citeste si:
Prajitura verii, cu cirese si piersici
Prajitura verii, cu cirese si...
-se separa galbenusurile de albusuri
-se face o "maioneza" din galbenusuri+ulei+3 linguri zahar
-se bat "bezea" albusurile cu 3-4 linguri de zahar
-se amesteca usor, cele 2 compozitii,
-se pune faina "in ploaie", praful de copt "stins" in zeama de lamaie, apoi nuca de cocos, putina sare
**in functie de cat de mari sunt oualele se pune faina, astfel incat sa se obtina un aluat de consistenta unei smantani groase,
-se pune "maglavaisul" intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina
-se pun visinele marinate in compozitie, scurse de sirop
-se pune tava in cuptorul incalzit pt. cca 30 min, se incearca cu o scobitoare daca e gata-scobitoarea ramane curata!
-se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se rastoarna-la 360 de grade :) cu grija pe un platou sau o tava potrivita ca marime,
-se insiropeaza cu zeama de la visinele marinate, ici colo
-se pun visinele decongelate ca pe tabla de sah, deasupra blatului
-se face o crema glazura din cacao, apa, ciocolata neagra- care se amesteca la foc mic, apoi se pune untul, se omogenizeaza si se toarna calda cu o lingura peste blat si peste visine
-se topeste ciocolata alba cu 1-2 lingurita/e de apa si calda se toarna numai peste visine, ori in jurul acestora , dupa inspiratia fiecareia
-se da prajitura la rece
in poza se vede o firimitura de prajitura...


O reteta propusa de: SULTANICA POPESCU (Salipops)

Citeste si:
Desert de Martisor: Macarons ( bezea clasica)
Desert de Martisor: Macarons...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri