Toamna aduce cu ea nu doar culorile vibrante si calde ale naturii, ci si o perioada mult mai aglomerata pentru fiecare dintre noi si un ritm mai dinamic decat in timpul verii. Copiii au inceput scoala, ceea ce inseamna ca vei fi mult mai ocupata. Chiar daca iti ramane mai putin timp liber, poti in continuare sa ii pregatesti celui mic deserturile preferate.

NESTLÉ Nesquik stie ce ii place micutului tau si iti propune o reteta rapida, simplu de preparat, pe care o poti pregati la sfarsit de saptamana. Prajiturelele cu glazura de cacao NESTLÉ Nesquik vor face deliciul intregii familii, iar tu vei petrece putin timp in bucatarie, pentru a merge pe urma cu prichindelul tau la o plimbare in parc.

Pentru prajiturile NESTLÉ Nesquik, ai nevoie de un ou, 150 grame de zahar, 150 grame de faina, 100 grame de unt degresat, 5 grame de bicarbonat stins in coaja de lamaie, 10 grame rom, putina esenta de vanilie si 200 grame de gem cu caise. Daca micutul tau prefera alt gem, poti la fel de bine sa prepari prajitura cu gem de prune, gutui sau piersici.

Glazura o vei prepara cu 50 grame de unt, 200 g de zahar, 60 g de apa si 100 g de cacao instant.

Mod de preparare:

Mai intai, se amesteca toate ingredientele pentru blat si se framanta bine, apoi se imparte aluatul in 2 parti. O parte se amesteca cu o lingura de cacao. Se unge tava si se tapeteaza cu faina, apoi se pune blatul de cacao, gemul, iar deasupra blatul alb pregatit prima data si se tine la cuptor 20 de minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Intre timp, se pun pe foc ingredientele pentru glazura si se dau in clocot pana se formeaza un aluat ingrosat. Dupa ce s-a copt aluatul, se pune glazura fierbinte deasupra. Prajitura este gata. Imediat ce se raceste, o poti taia in diverse forme.

Pofta buna!

Numar calorii 100 grame: 215 kcal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri