12:08, 27 August 2010 publicat în Retete culinare

Tort usor, racoros, numai bun pentru vara!

Timp de preparare: 1 ora

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 250 g biscuiti cu vanilie
  • 150 g Rama

Crema 1

Citeste si:
Sfanta Irina, cea plina de pace si mangaiere - 5 Mai. Despre viata...
Sfanta Irina, cea plina de...
  • 400 g iaurt de caise Campina(sau alt fruct)
  • 1cutie compot de caise(cutie mijlocie)
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita
  • 200 ml frisca (eu am folosit praf de frisca)
  • 1 plic intaritor frisca

Crema 2

  • 400 g iaurt capsuni Campina
  • 2 plicuri gelatina Dr Oetker
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 100 ml apa

Pentru ornat

Citeste si:
Primul târg de nunți made in Ro are loc pe 8-9 februarie, la Hotel...
Primul târg de nunți made in...
  • 2 plicuri tort jelee rosu
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml apa


Mod de preparare:

Se topeste margarina, se macina biscuitii apoi se amesteca ambele compozitii.Se tapeteaza o forma de tort cu folie de plastic si punem compozitia de biscuiti .Presam bine compozitia apoi o dam la congelator aproximativ 20 de minute.
Preparare crema 1
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat cu zeama de compot iar caisele se vor taia bucati mai mici(daca sunt intregi)
Se bate frisca si se adauga plicul de intaritor.La frisca batuta adaugam iaurtul de caise, amestecand cu mixerul pana la omogenizare.Punem apoi gelatina la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba) e toarna peste amestecul de frisca si iaurt si punem aceasta crema peste compozitia de biscuiti scoasa de la congelator.
Preparare crema 2
Cele 2 plicuri de gelatina se pun in 100 ml apa.
Se bate frisca , se pune intaritorul ,iaurtul de capsuni si apoi gelatina inmuiata.Se amesteca pana la omogenizare si se toarna peste crema 1 apoi e da la rece pentru aproximativ 10-15 minute.
Preparare ornament
Intr-un vas punem 2 plicuri tort jelee rosu si 3 linguri de zahar.Apoi turnam peste, treptat ,300 ml apa rece.Amestecam bine si punem la fiert 1 minut.Se ia de pe foc , e raceste in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase, apoi turnam tot jeleul deasupra tortului.Se uniformizeaza si se da la congelator pentru 1 ora.
Se poate decora cu frisca pe margini .
NOTA
Poza 1 este cu tortul facut in varianta originala adica dupa reteta de mai sus iar poza 2 este aceeasi reteta la care am intervenit inlocuind biscuitii cu un blat de tort si folosind in una din compozitii iaurt normal si afine si suprafata tortului fiind ornata cu afine.
Este un tort deosebit, fin, usor,racoros si vi-l recomand cu toata increderea.
Pofta buna!


O reteta propusa de: CHRISS CHRISS (garbo159021)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri