Un desert racoros si foarte sanatos.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru aluat

Citeste si:
Top 10 accesorii pe care trebuie să le ai în bucătărie
Top 10 accesorii pe care...
  • 220 g faina
  • 100g unt
  • 80 de g zahar
  • 1 ou

Pentru crema:

  • Caise din compot 9 bucati
  • 400 g branza dietetica
  • 80 g zahar
  • 2oua
  • 100 ml frisca
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

Citeste si:
Și tu te-ai decis să lași orașul pentru sat? Nu ești singurul! La...
Și tu te-ai decis să lași...
Untul se amesteca cu faina, zaharul si oul, se adauga 3 linguri de apa fiarta si racita. Se amesteca. Rezulta un aluat care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute. Se scurge zeama de la caise. Caisele se desfac in jumatati.

Branza se amesteca cu zaharul,ouale,amidonul,sucul de lamaie,frisca.Aluatul se scoate din frigider,se aseaza in forma rotunda(unsa cu unt si tapetata cu faina).Se pune umplutura si se niveleaza.Se aseaza jumatatile de caise cu exteriorul in sus.Se coace in cuptorul preincalzit,la 200 de grade,15 minute.Apoi scadem temperatura la 160 si o mai lasam 30-40 de minute.
Pofta buna!



O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri