Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru aluat
- 220 g faina
- 100g unt
- 80 de g zahar
- 1 ou
Pentru crema:
- Caise din compot 9 bucati
- 400 g branza dietetica
- 80 g zahar
- 2oua
- 100 ml frisca
- 1 lingura amidon
- 3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu faina, zaharul si oul, se adauga 3 linguri de apa fiarta si racita. Se amesteca. Rezulta un aluat care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute. Se scurge zeama de la caise. Caisele se desfac in jumatati.Branza se amesteca cu zaharul,ouale,amidonul,sucul de lamaie,frisca.Aluatul se scoate din frigider,se aseaza in forma rotunda(unsa cu unt si tapetata cu faina).Se pune umplutura si se niveleaza.Se aseaza jumatatile de caise cu exteriorul in sus.Se coace in cuptorul preincalzit,la 200 de grade,15 minute.Apoi scadem temperatura la 160 si o mai lasam 30-40 de minute.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă