Timp de preparare: 300 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
Blat
- 8 oua
- 8 lg zahar
- 8 lg faina
- Esenta de vanilie
Crema
- 500 gr frisca
- 250 gr zahar
- 6 galbenusuri
- 1 1/2 plic gelatina
- esenta de vanilie
- razatura de portocale
- 1 cutie de ananas
Sirop
- 300 gr zahar
- 500 ml apa
- esenta de vanilie
- coaja de portocale
Decor
- 500 ml frisca
Mod de preparare:
Blat
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace la foc potrivit.
Crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze.Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 100 ml apa rece.Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet .Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine.Aromatizam crema cu esenta vanilie , razatura de portocala si apoi incorporam si bucatelele de ananas
Siropul
Asamblare
Blatul se taie in 4 foi .Doua le folosim pentru a forma tortul de baza .Asezam prima foaie in forma in care l-am copt adaugam 3/4 din crema, punem si cea de-a doua foaie insiropata si dam la rece pana ce crema s-a inchegat foarte bine.
Din celelalte doua foi confectionam locomotiva, intre ele punand crema ramasa.
Se scoate tortul din forma se decoreaza cu frisca atat baza cat si locomotiva dupa imaginatia fiecaruia.
O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară