Este o prajitura delicioasa ce nu necesita mult timp pentru a o prepara.

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 12 oua
  • 1/2 kg zahar
  • 1/2 pachet margarina
  • 12 linguri faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf copt
  • 3 ness-uri
  • 7 linguri ulei
  • 1/2 l lapte
  • 2 banane

Mod de preparare:

Blat: separi 7 galbenusuri de albusuri,apoi bati spuma albusurile si adaugi 7 linguri zahar.Separat freci galbenusirile cu 7 linguri ulei,dupa care le adaugi peste albusuri.Apoi adaugi 7 linguri faina si praful de copt.Se pune la copt intr-o tava dreptunghiulara cca 40 min.

Crema interior:Se pune pe foc laptele,separat se freaca 5 galbenusuri cu 5 linguri zahar si 5 linguri faina,dupa care se adauga peste laptele de pe foc si se tine pana se ingroasa.Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina cu esnta de vanilie.Se lasa la racit.

Crema de deasupra:Se bat spuma 5 albusuri cu 7 linguri zahar si 3 pliculete ness.separat se ard 5 linguri de zahar care se pun peste albusurile batute si se bate in continuare.
Dupa ce se racesc se taie blatu pe mijloc si se umple cu prima crema si banane taiate rondele,apoi deasupra se pune ultima crema si se rade un pic de ciocolata.

Pofta buna!


O reteta propusa de: mona (kidz008410)


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...



Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri