Timp de preparare: 90 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 12 oua
- 1/2 kg zahar
- 1/2 pachet margarina
- 12 linguri faina
- 1 esenta vanilie
- 1 praf copt
- 3 ness-uri
- 7 linguri ulei
- 1/2 l lapte
- 2 banane
Mod de preparare:
Blat: separi 7 galbenusuri de albusuri,apoi bati spuma albusurile si adaugi 7 linguri zahar.Separat freci galbenusirile cu 7 linguri ulei,dupa care le adaugi peste albusuri.Apoi adaugi 7 linguri faina si praful de copt.Se pune la copt intr-o tava dreptunghiulara cca 40 min.
Crema interior:Se pune pe foc laptele,separat se freaca 5 galbenusuri cu 5 linguri zahar si 5 linguri faina,dupa care se adauga peste laptele de pe foc si se tine pana se ingroasa.Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina cu esnta de vanilie.Se lasa la racit.
Crema de deasupra:Se bat spuma 5 albusuri cu 7 linguri zahar si 3 pliculete ness.separat se ard 5 linguri de zahar care se pun peste albusurile batute si se bate in continuare.
Dupa ce se racesc se taie blatu pe mijloc si se umple cu prima crema si banane taiate rondele,apoi deasupra se pune ultima crema si se rade un pic de ciocolata.
Pofta buna!
O reteta propusa de: mona (kidz008410)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară