Timp de preparare: 90 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 12 oua
- 1/2 kg zahar
- 1/2 pachet margarina
- 12 linguri faina
- 1 esenta vanilie
- 1 praf copt
- 3 ness-uri
- 7 linguri ulei
- 1/2 l lapte
- 2 banane
Mod de preparare:
Blat: separi 7 galbenusuri de albusuri,apoi bati spuma albusurile si adaugi 7 linguri zahar.Separat freci galbenusirile cu 7 linguri ulei,dupa care le adaugi peste albusuri.Apoi adaugi 7 linguri faina si praful de copt.Se pune la copt intr-o tava dreptunghiulara cca 40 min.
Crema interior:Se pune pe foc laptele,separat se freaca 5 galbenusuri cu 5 linguri zahar si 5 linguri faina,dupa care se adauga peste laptele de pe foc si se tine pana se ingroasa.Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina cu esnta de vanilie.Se lasa la racit.
Crema de deasupra:Se bat spuma 5 albusuri cu 7 linguri zahar si 3 pliculete ness.separat se ard 5 linguri de zahar care se pun peste albusurile batute si se bate in continuare.
Dupa ce se racesc se taie blatu pe mijloc si se umple cu prima crema si banane taiate rondele,apoi deasupra se pune ultima crema si se rade un pic de ciocolata.
Pofta buna!
O reteta propusa de: mona (kidz008410)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?