Este o prajitura delicioasa si usor de facut. Sotul degusta cate jumatate de prajitura o data.

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 cana apa,
  • un varf de cutit sare,
  • 1 lingurita amoniac stins in otet sau lamaie,
  • 4 linguri dulceata de capsuni sau de trandafur,
  • 1/2 cana ulei,
  • 2 cani faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 cana de zahar,
  • mirodenii.... dupa gust

Ingrediente glazura:

  • 3 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri cacaco,
  • 1 lingura margarina.

Mod de preparare:

Intr-un castron destul de mare se pune apa, sarea, uleiul, zaharul, cacao, amoniacul, mirodeniile, gemul si faina si se amesteca foarte bine (cu o lingura sau cu mixer-ul), dupa care se pune compozitia obtinuta in tava, unsa in prealabil cu ulei.

Pentru glazura se pun toate ingredientele la fiert intr-o craticioara si se amesteca mereu pana se face ca o smantana groasa.

Se toarna glazura calduta peste prajitura racita. Deasupra poti presara nuca de cocos, nuci sau alune macinate etc.

Pofta buna!


O reteta propusa de: Popescu Cristina (cristina_popesku)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri