Este o prajitura delicioasa si usor de facut. Sotul degusta cate jumatate de prajitura o data.

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 cana apa,
  • un varf de cutit sare,
  • 1 lingurita amoniac stins in otet sau lamaie,
  • 4 linguri dulceata de capsuni sau de trandafur,
  • 1/2 cana ulei,
  • 2 cani faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 cana de zahar,
  • mirodenii.... dupa gust

Ingrediente glazura:

  • 3 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri cacaco,
  • 1 lingura margarina.

Mod de preparare:

Intr-un castron destul de mare se pune apa, sarea, uleiul, zaharul, cacao, amoniacul, mirodeniile, gemul si faina si se amesteca foarte bine (cu o lingura sau cu mixer-ul), dupa care se pune compozitia obtinuta in tava, unsa in prealabil cu ulei.

Pentru glazura se pun toate ingredientele la fiert intr-o craticioara si se amesteca mereu pana se face ca o smantana groasa.

Se toarna glazura calduta peste prajitura racita. Deasupra poti presara nuca de cocos, nuci sau alune macinate etc.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Popescu Cristina (cristina_popesku)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa de post.