IN ACEST ARTICOL:
Nu este rusinos sa inveti, sa te uiti la altii cum gatesc si sa te inspiri. Inoveaza, incearca si nu renunta. Din orice ai, comestibil, prin frigider, se poate prepara o reteta gustoasa si servi o masa sanatoasa si de multe ori chiar rapida, in ton cu foamea care te macina.

Atentie ! Picaturile de apa, la contactul cu uleiul incins, sar din tigaie si daca nu esti atent te stropesc pe maini si chiar pe fata. Ca sa evit riscul, nu “arunca” legumele sau carnea in tigaie, mangaie-le cu grija si depune-le cu mila, in tigaie.

Scoti cartofii din tigaie si ii pastrezi calzi, intr-o craticioara, acoperita cu capacul.

Pe masura ce se fac, iese si apa din pulpele de pui, se moaie ceapa si prazul, iar sosul incepe sa se coloreze imbietor.

Focul sub tigaie trebuie sa fie maricel spre mare, ca sa mentina incinsa, constant, ditamai ustensila.

Cand carnea a devenit rozalie si varful cutitului intra pana la os, se adauga o lingurita de praf de curry. Se amesteca bine in sos si se intorc de 2-3 ori, pulpele, pe fiecare parte. Carnea devine moale si mustoasa, ceapa si prazul sunt deja moi.

Ce lipseste ? Picura, pentru savoare, peste carnea incinsa, cateva picaturi de brandy sau coniac. Nici romul nu este de lepadat, daca este de calitate.

Pune cartofii in tigaie, pentru 1 minut, ca sa se incinga bine.

Reteta se serveste fierbinte, cu castraveti in otet si cu patrunjel verde, taiat fin, presarat deasupra legumelor. Nu uitati de sos. Se pun cateva linguri de sos peste carne.

Un pahar de vin alb sec, servit rece, nu poate lipsi de la festin, pentru a se asigura savoarea preparatului si vigoarea meseanului.

Pofta buna, frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla, pe mapamond !

Voi tineri invatacei, nu ezitati sa experimentati. Nu este rusinos sa inveti, sa te uiti la altii cum gatesc si sa te inspiri. Inoveaza, incearca si nu renunta. Din orice ai, comestibil, prin frigider, se poate prepara o reteta gustoasa si servi o masa sanatoasa si de multe ori chiar rapida, in ton cu foamea care te macina.

Reteta de mai sus se poate prepara cam in 30-40 de minute.

Sursa: muncaprotejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri