IN ACEST ARTICOL:
Nu este rusinos sa inveti, sa te uiti la altii cum gatesc si sa te inspiri. Inoveaza, incearca si nu renunta. Din orice ai, comestibil, prin frigider, se poate prepara o reteta gustoasa si servi o masa sanatoasa si de multe ori chiar rapida, in ton cu foamea care te macina.

Atentie ! Picaturile de apa, la contactul cu uleiul incins, sar din tigaie si daca nu esti atent te stropesc pe maini si chiar pe fata. Ca sa evit riscul, nu “arunca” legumele sau carnea in tigaie, mangaie-le cu grija si depune-le cu mila, in tigaie.

Scoti cartofii din tigaie si ii pastrezi calzi, intr-o craticioara, acoperita cu capacul.

Pe masura ce se fac, iese si apa din pulpele de pui, se moaie ceapa si prazul, iar sosul incepe sa se coloreze imbietor.

Focul sub tigaie trebuie sa fie maricel spre mare, ca sa mentina incinsa, constant, ditamai ustensila.

Cand carnea a devenit rozalie si varful cutitului intra pana la os, se adauga o lingurita de praf de curry. Se amesteca bine in sos si se intorc de 2-3 ori, pulpele, pe fiecare parte. Carnea devine moale si mustoasa, ceapa si prazul sunt deja moi.

Ce lipseste ? Picura, pentru savoare, peste carnea incinsa, cateva picaturi de brandy sau coniac. Nici romul nu este de lepadat, daca este de calitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pulpe de pui la cuptor -bune de te lingi pe degete! Rețeta simplă și delicioasă Sos de soia - ghid complet despre utilizări, beneficii și rețete Stufat de miel - Rețeta tradițională pentru masa de Paște

Pune cartofii in tigaie, pentru 1 minut, ca sa se incinga bine.

Reteta se serveste fierbinte, cu castraveti in otet si cu patrunjel verde, taiat fin, presarat deasupra legumelor. Nu uitati de sos. Se pun cateva linguri de sos peste carne.

Un pahar de vin alb sec, servit rece, nu poate lipsi de la festin, pentru a se asigura savoarea preparatului si vigoarea meseanului.

Pofta buna, frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla, pe mapamond !

Voi tineri invatacei, nu ezitati sa experimentati. Nu este rusinos sa inveti, sa te uiti la altii cum gatesc si sa te inspiri. Inoveaza, incearca si nu renunta. Din orice ai, comestibil, prin frigider, se poate prepara o reteta gustoasa si servi o masa sanatoasa si de multe ori chiar rapida, in ton cu foamea care te macina.

Reteta de mai sus se poate prepara cam in 30-40 de minute.

Sursa: muncaprotejata.wordpress.com

Cum se face înghețata de casă: rețete, trucuri și idei delicioase pentru o înghețată ca la gelaterie Zucchini: Beneficii, Rețete delicioase cu zucchini și tot ce trebuie să știi despre acest dovlecel special Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri