Ai nevoie de peste proaspat (file de crap romanesc, stiuca sau salau) si de peste afumat (hering sau macrou). In loc de peste proaspat se poate folosi file de peste congelat – pangasius, cod sau merluciu (dezghetat si stors bine de apa).

O reteta delicioasa si amanuntit prezentata de Gheorghe Popa.

Aluatul se face la fel ca la placinta cu spanac. Se poate cumpara din market aluat, numai daca este proaspat adus de producator, nu uitat prin lazile frigorifice de catre comercianti.

Ai nevoie de peste proaspat (file de crap romanesc, stiuca sau salau) si de peste afumat (hering sau macrou). In loc de peste proaspat se poate folosi file de peste congelat – pangasius, cod sau merluciu (dezghetat si stors bine de apa). Pestele congelat, este de preferat dupa ce l-ai stors in maini, sa-l treci usor prin ulei incins, sa-i scoti toata apa.

Mai iti trebuie ceapa si ardei gras taiate fideluta, multa verdeata (patrunjel si marar) tocata fin, ceva oua, sare si piper proaspat macinate.

Pestele proaspata si cel afumat se toaca marunt cu un cutit bine ascutit, se amesteca si se omogenizeaza cu putin ulei de masline.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Atentie ! Cei mai in varsta isi pot pune ochelarii de vedere cand aleg oscioarele ramase prin file-ul de peste. Nu-i nicio rusine. Ramas in gat, orice oscior de peste iti poate provoca mari nepalceri.

Se amesteca toate ingredientele de mai sus. Cui ii place poate sa rada si un morcov pe razatoarea mare. Se sareaza cu mila (pestele afumat e de regula si sarat) si se pipereaza dupa gust.

Se pune amestecul de peste, legume, verdeata si oua, peste o foaie de aluat, intinsa intr-o forma din argila termorezistenta, ca in poza de mai sus. Se impatureste foaia de aluat peste umplutura si se inteapa cu furculita, ca sa nu ramana placinta facuta, gaunoasa.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri