Treci pe la macelarie, ochesti in galantar o bucata de spata de porc si rogi fata sa ti-o toace prin sita mare, la masina electrica de tocat carne. Poti sa ti-o toci singur acasa, dar ce rost are sa te obosesti, cand tocatul la macelarie este gratis. In drum spre casa, intri in piata si cumperi o bucata de praz, mai groasa, niste verdeata (marar si patrunjel) si o legatura de ceapa verde.

O reteta inedita incercata si recomandata de Gheorghe Popa.

Treci pe la macelarie, ochesti in galantar o bucata de spata de porc si rogi fata sa ti-o toace prin sita mare, la masina electrica de tocat carne. Poti sa ti-o toci singur acasa, dar ce rost are sa te obosesti, cand tocatul la macelarie este gratis.

In drum spre casa, intri in piata si cumperi o bucata de praz, mai groasa, niste verdeata (marar si patrunjel) si o legatura de ceapa verde.

Cureti prazul de foile uscate. Din partea alba, mai groasa, a prazului, tai niste bucati de 7-8 cm lungime. Scoti tuburi, dintr-o singura foaie, prin impingere cu degetul. Se face cu grija, migala si multa rabdare (sic ! eu am omul meu, sotia, care face aceasta operatie), daca ai asa ceva.

Partea subtire si mai verde, a prazului, o tai fideluta, in strap (aha, nu stiti cum, adica in diagonala, cum ar zice profu de geometrie).

Carnea tocata se amesteca cu praz taiat fideluta, cu orez spalat ca sa mai iasa glutenul si daca vrei prefiert (nu este obligatoriu). Se amesteca si cu putina ceapa prajita si verdeata tocata fin. Se pune sare, piper, dupa gust. Nu este nicio greseala daca pui si un ou crud pe care il inglobezi in amestec – leaga mai bine tocatura.

Calesti niste ceapa si praz taiat fideluta, impreuna cu cateva firisoare de ardei gras (din cel congelat asta toamna).

Umpli tuburile de praz, cu amestecul de carne tocata, verdeata si orez. Asezi tuburile umplute, unele peste altele, in cratita, peste ceapa prajita. Deasupra torni niste suc de rosii, o ceasca de vin alb si o cescuta de tuica de pruna.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri