Bucatile fine din burta de vita, bine stoarse, de apa, se amesteca cu morcov ras, telina rasa, patrunjel ras, ceapa prajita, verdeata tocata marunt (patrunjel si marar). Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se aduga 2-3 oua intregi.
Se amesteca bine, intreaga compozitie. Se poate adauga in compozitie, 1-2 linguri de pesmet alb. Cui ii place poate adauga in compozitie si branza telemea de oaie, rasa. Branza leaga mai bine compozitia.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet sau faina, o forma de Yena. Se pune intreaga compozitie, in vas.
Se unge compozitia din vas, deasupra, cu 2-3 oua batute. Cui ii place poate sa presare si cascaval ras sau tot telemea de oaie.
Se introduce vasul in cuptorul incins, la foc potrivit. Se urmareste preparatul prin fereastra aragazului, pana se formeaza o crusta maronie, la suprafata.
Se prepara un mujdei de usturoi, din usturoi pisat, verdeata tocata fin (patrunjel si marar), sare, piper, ulei de masline si iaurt. Ingredientele se amesteca bine cu furculita sau intr-un borcan, cu capac.
Cand scoti drobul din cuptor il lasi sa se odihneasca 5-10 minute, pentru a nu se faramita cand il vei felia.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă