Am gasit prin market, burta de vita prefiarta, inghetata. Se gaseste in macelarii sau in magazinele proprii, de desfacere, ale producatorilor, burta de vita, curatata si portionata. Aceasta din urma este mai valoroasa, ca materie prima, utilizata in bucataria casei. Si gustul este deosebit. Prima varianta este mai simplu de preparat.

Bucatile fine din burta de vita, bine stoarse, de apa, se amesteca cu morcov ras, telina rasa, patrunjel ras, ceapa prajita, verdeata tocata marunt (patrunjel si marar). Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se aduga 2-3 oua intregi.

Se amesteca bine, intreaga compozitie. Se poate adauga in compozitie, 1-2 linguri de pesmet alb. Cui ii place poate adauga in compozitie si branza telemea de oaie, rasa. Branza leaga mai bine compozitia.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet sau faina, o forma de Yena. Se pune intreaga compozitie, in vas.

Se unge compozitia din vas, deasupra, cu 2-3 oua batute. Cui ii place poate sa presare si cascaval ras sau tot telemea de oaie.

Se introduce vasul in cuptorul incins, la foc potrivit. Se urmareste preparatul prin fereastra aragazului, pana se formeaza o crusta maronie, la suprafata.

Se prepara un mujdei de usturoi, din usturoi pisat, verdeata tocata fin (patrunjel si marar), sare, piper, ulei de masline si iaurt. Ingredientele se amesteca bine cu furculita sau intr-un borcan, cu capac.

Cand scoti drobul din cuptor il lasi sa se odihneasca 5-10 minute, pentru a nu se faramita cand il vei felia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri