Am gasit prin market, burta de vita prefiarta, inghetata. Se gaseste in macelarii sau in magazinele proprii, de desfacere, ale producatorilor, burta de vita, curatata si portionata. Aceasta din urma este mai valoroasa, ca materie prima, utilizata in bucataria casei. Si gustul este deosebit. Prima varianta este mai simplu de preparat.

Gheorghe Popa iti recomanda o reteta inedita!

Am gasit prin market, burta de vita prefiarta, inghetata. Se gaseste in macelarii sau in magazinele proprii, de desfacere, ale producatorilor, burta de vita, curatata si portionata. Aceasta din urma este mai valoroasa, ca materie prima, utilizata in bucataria casei. Si gustul este deosebit. Prima varianta este mai simplu de preparat.

Citeste si:
Spiritul sărbătorilor de iarnă pe eticheta Lăptăriei cu Caimac
Spiritul sărbătorilor de...

Recomandarea mea este pentru burta curatata, proaspata. Ii ceri fetei zambarete de la tejghea (sefa cu cantarul), sa-ti dea bucata (pe care o ochesti ca si cunoscator ce te autointitulezi

), care are mai multe muchii, adica bucati de burta mai groasa. Fata nu se va supara, chiar daca ii faci un compliment – ce va de genul – asa cum ati cumpara pentru dvs.

Este avantajos daca te-ai hotarat sa faci si ciorba de burta, pentru ca pui la fiert la oala de presiune, toata bucata de burta, pe care ai cumparat-o. Pentru o ciorba si un drob ai nevoie de 1,5-2 Kg de burta.

Citeste si:
Hernia la bebelusi – cauze, tratament
Hernia la bebelusi – cauze,...

Daca folosesti burta prefiarta, aceasta nu mai trebuie fiarta ci doar lasata sa se dezghete. Cand este dezghetata o speli cu apa calduta, o lasi sa se scurga si apoi o storci cu incredere si manie proletara, in maini, pana ii scoti toata apa.

Atentie ! Daca nu ai stors bine burta prefiarta, iti va iesi drobul apos. Prin inghetare, burta a inmagazinat, voit sau nu de catre comerciant, o cantitate mare de apa (ca doar atarna la cantar).

Daca ai fiert burta si pentru ciorba, nu trebuie sa o storci, ci doar sa o lasi la scurs, intr-o sita.

Burta se taie marunt, la cutit sau daca se doreste sa fie drobul mai fin, se da burta prin masina de tocat carne. Eu prefer burta taiata cu cutitul in feliute subtiri si mai lungi, ca sa-i simti gustul, cu toate papilele localizate pe limba, cand mesteci bucatica, cu gura.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri