IN ACEST ARTICOL:
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata este o prajitura excelenta pentru copii, bunici, soti si invitati.

Timp de preparare prajitura cu mere: aprox.90 min

Dificultate prajitura cu mere: redusa

Ingrediente prajitura cu mere:

  • 5 oua (intregi);
  • 1 cana (cca.250 gr) zahar;
  • 5(6) mere;
  • 1 lingurita amoniac alimentar, stins in zeama de lamaie;
  • coaja rasa de la 1 lamaie;
  • 3(4) pliculete zahar vanilat.

Glazura:

  • 1 margarina UNIREA
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom.

Mod de preparare prajitura cu mere:
Cele 5 oua se mixeaza impreuna cu cana cu zahar + zaharul vanilat, pana acesta se topeste complet, obtinandu-se o spuma consistenta, dupa care se adauga merele rase pe razatoarea mare (cu coaja cu tot), fara a le lasa sa-si faca zeama (deci, imediat dupa ce le-ati ras le si incorporati in compozitia de oua si zahar), dupa care se adauga faina cernuta proaspat si pusa cate putin si amestecand usor cu o lingura din lemn curata, apoi se incorporeaza si amoniacul stins intr-o lingurita de zeama de lamaie. Se mai amesteca usor (ca la mamaliguta, de sus in jos) compozitia obtinuta, dupa care se rastoarna cu delicatete intr-o tava cu peretii mai inalti, tapetata cu hartie de copt sau, daca n-aveti, unsa cu un pic de margarina si pudrata cu faina (eu prefer prima varianta). Se introduce tava in cuptorul preincalzit, in primele 10 minute la un foc usor mai iute, dupa care se da focul la moderat, tinandu-se prajitura la copt cca.40 minute (sa se aureasca si sa faceti proba cu scobitoarea, stiti Dv., nu?). Asaaaaaaaa, in timp ce prajitura este in cuptor la copt, cam cu 10 minute inainte de a expira timpul de coacere, se pune intr-un ibric margarina + cele 7 linguri (cu varf) cu zahar si se pun pe un foc mic, amestecand pana ce se topesc toate cele, dupa care se adauga si cele 3 linguri cu cacao, continuand sa amestecam cu rabdare si delicatete, ca nu cumva sa dam pe delaturi (ha). Cand toata minunatia asta incepe sa clocoteasca, se mai lasa cateva clipe, dupa care se stinge focul (ca stiti ca-s scumpe gazele - ha, ha, ha) si adaugati esenta de rom si, optional, zahar vanilat dupa gust (eu pun 2 pliculete).
Eeeeeeei, acum este acum : dupa ce-am scos prajitura coapta din cuptor, punem tava pe un tocator mai mare decat tava si, cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga si foarte bine ascutit (puneti-va sotii la treaba, sa va ascuta instrumentele de "tortura"), incepeti si portionati prajitura (asa FIERBINTE cum este), asa cum si cat ati dori dv. sa o puneti pe platou, dupa care, cu ajutorul unei linguri mai mari sau unui polonic mai micut (ca pt.clatite) incepeti si "presarati" glazura de ciocolata de-a lungul si de-a latul tuturor bucatelelor de prajitura, in asa fel incat sa nu ramana bucata fara bunatate de glazura.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri