Am incercat o reteta de pizza cum fac italienii cand vor sa prepare ceva rapid, simplu ca si amestecuri de ingrediente si gustos, dupa cum se lauda cel care m-a inspirat. Aluatul nu prea imi iese, asa ca m-am hotarat sa incerc reteta italiana.

Intinzi aluatul subtire, de 4-5 mm grosime, pe tava. Ungi aluatul cu suc de rosii si ardei sau pasta de rosii sau pasta de rosii si ardei, diluata in putina apa.

Razi branza de cate feluri vrei si ai in frigider, in ce cantitate doresti din fiecare. Poti sa rupi in bucatele branza. Initial am pus branza cu mucegai alb si mucegai albastru, telemea de oaie si parmezan.

Pui deasupra stratului de branza niste rondele de ceapa si bucatele de ardei gras si/sau frunze de busuioc verde.

Poti sa adaugi peste ceapa, bucatele subtiri de salam, parizer, caizer, muschi file sau prosciuto. Poti folosi peste din conserva sau peste proaspat, rupt in bucati si fiert sau nefiert. Poti folosi oua rascoapte sau oua batute.

Am facut pizza cu porcarele – carnat si carne afumata.

Poti presara niste sare si/ sau piper proaspat macinate, daca ingredientele folosite ti se par ca nu sunt destul de condimentate.

Regula generala la pizza ! Pizza rapida contine: aluat, suc de rosii, strat de branza, ceapa, preparat din carne sau fara preparat din carne sau orice alt ingredient pus deasupra. Fantezia fiecaruia este ceea ce conteaza. Daca si gustul este pe masura fanteziei, ai reusit ceva nemaipomenit de gustos. Totul este sa-ti placa tie si celor pe care ii hranesti. :D

Tava cu pizza se introduce in cuptorul incins si se coace la foc potrivit spre foc mare, timp de 10-12 minute. Mai aprinzi beculetul la cuptor si te uiti sa nu se arda. Cand pizza s-a rumenit dupa gustul tau, scoti tava din cuptor.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pizza rapida.