Desert usor si delicios!

Timp de preparare: 25 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru 6 portii):

  • 15g.unt,
  • 3 oua intregi,
  • 30g.zahar,
  • 250g.mascarpone,
  • 2 portocale,
  • 150 g.migdale crocante,
  • 12 smochine mici, coapte,
  • 12 biscuiti sau piscoturi,
  • 200ml.sirop de smochine;

Mod de preparare:
1.Se spala portocalele cu apa calda, se sterg, se rad si se stoarce sucul.
2.Se rup in bucati biscuitii sau piscoturile si se repartizeaza pe fundul a 6 boluri sau cupe cu picior.
3.Se spala smochinele ,se taie partea dura a cozii si se feliaza.
4.Se pune untul intr-o tigaie sa se topeasca ,se adauga smochinele feliate,siropul de smochine si sucul de portocala;se amesteca bine pe foc puternic,apoi se lasa sa se caramelizeze 1 minut si se ia de pe foc.
5.Se impart smochinele peste biscuitii zdrobiti(sau piscoturile zdrobite)si cate 3 lingurite de sirop in fiecare bol sau cupa.
6.Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu 15g.zahar,se incorporeaza branza mascarpone,coaja rasa de portocala si restul de sirop de smochine;se amesteca bine si compozitia se pune la rece.
7.Se bat albusurile spuma ,adaugandu-se restul de zahar si se amesteca cu crema de mascarpone.
8.Crema rezultata se repartizeaza in fiecare bol sau cupa,se presara migdale crocante si se pastreaza 3 ore la rece.
9.Inainte de servire,se cerne praf de cacao peste fiecare portie.
POFTA BUNA!

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tiramisu cu smochine.