Se poate folosi orice fel de peste chiar si macrou daca respectati modul de preparare iese mai buna decat toate! Pentru cantitatea de ingrediente mentionata mai jos eu am folosit o cratita de 15 litri.

Se poate folosi orice fel de peste chiar si macrou daca respectati modul de preparare iese mai buna decat toate! Pentru cantitatea de ingrediente mentionata mai jos eu am folosit o cratita de 15 litri.

Timp de preparare: 4 ore

Dificultate: ridicata

Ingrediente:

  • 3 KG Peste curatat
  • 2 KG Ardei capia
  • 2 KG Gogosari
  • 2 KG Ceapa
  • 1,5 KG Morcovi
  • 1,5 Litri Ulei de Floarea Soarelui
  • 1 Litru Otet din vin (obisnuit 9 grade)
  • 1 Borcan de Bulion (concentratie 20 % ) de 800 gr.
  • Cateva foi de dafin
  • piper boabe dar si macinat
  • 2linguri de boabe de mustar
  • cateva boabe coriandru
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura sare neiodata (sare de muraturi)
  • 2linguri de zahar.

Mod de preparare:

-Pestele curatat si spalat (fara cap)se pune la fiert la foc mic intrun vas cu 1 litru de otet plus 3,5 litri de apa la care adaugam cateva frunze de dafin,1 lingura de piper boabe, cateva boabe de coriandru , 1 lingura de sare neiodata, 2 linguri de zahar, 2 linguri boabe de mustar. In timpul fierberii se mentine aceeasi cantitate de zeama adaugandu-se apa pentru a mentine volumul. Dupa ce fierbe inabusit 2 ore la foc mic, pestele se scoate din zeama in care a fiert (zeama pastrandu-se pentru mai tarziu), se dezoseaza doar de sira spinarii ca de altceva n-o sa mai aveti ce si se da prin masina de tocat.

-Ardeii capia si gogosarii plus ardeiul iute se coc pe tava la flacara, se curata de pielite cotoare si seminte dupa care se dau prin masina de tocat.

-Intr-o cratita mai mare (15 Litri in acest caz) se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa curatata si data prin masina de tocat dupa care la 5 minute se adauga morcovii care au fost si ei dati prin masina de tocat .

-Dupa 15 minute se adauga ardeii tocati amestecandu-se compozitia cat se poate de des.

-Dupa alte 15 minute, se adauga pestele si bulionul diluat cu o cana de zeama din zeama in care a fiert pestele impreuna cu un varf de cutit de piper si se lasa la fiert la foc mic cam 30 minute amestecandu-se cat se poate de des.

-Dupa 30 de minute, cratita fara capac se pune la cuptor la foc cat se poate de mic cam 3 ore completandu-se din cand in cand cu zeama in care a fiert pestele si daca mai doriti putina sare si nu uitati sa mai si amestecati compozitia.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Zacusca de peste ca la Caraorman.