IN ACEST ARTICOL:
"Torta di mia madre Anna" este prefertul mamei mele... Ea este mentorul meu!

Timp de preparare: 1h si cateva minutele..

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blat:

  • 3 oua
  • 1 pahar de 150 ml de zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar de faina (plus inca 2 linguri )
  • 1 lingura praf de copt

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata

Crema:

  • 300 ml frisca
  • 300 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 2 linguri de esenta de rom
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura de gelatina
  • 100 g stafide (care au stat pret de cateva minute-n rom)

Glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri frisca lichida

Sirop:

  • 5 linguri apa
  • o lingura esenta rom
  • o lingura zahar

Decor:

  • 300 ml frisca batuta (si-ndulcita dupa bunul plac)

Mod de preparare:

Pentru.blat:
1. Ouale se bat intregi cu pahar-ul de zahar pana formeaza(devine)o crema. Se adauga ulei-ul putin cate putzin,mixand in continuare, apoi se amesteca usor-usor cu faina si prafu'de copt.
Se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
2.Din cele patru albusuri si cele 6 linguri de zahar se bate o bezea ferma, care se amesteca cu nuca macinata apoi se aseaza peste blatu' pregatit in tava.
3.Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, unde se lasa pana se rumeneste usor bezeaua, circa o ORA... care trebuie sa fie cat mai uscata .
Apoi o vom lasa la racit!


Pentru crema:

4.Gelatina se inmoaie cu cca doua lingurite de apa.
Frisca se bate si se indulceste cu'o lingura de zahar (daca doriti m.dulce m.puneti zahar)iar apoi se lasa la frigider...


5.Din lapte, restul de zahar si plicul de budinca se fierbe o budinca groasa, care se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, o vom acoperi c-o folie alimentara sa nu faca pojghita la suprafata...

6.Cand budinca s-a racit.. o vom amesteca cu cate o lingura cu frisca batuta.. mixand ENERGIC. Se adauga esenta de rom si stafidele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri