Intodeauna cand vine frigul afara ma gandesc la acesta ciorba cu aroma de tarhon..este delicioasa! Cum ar zice mama: "te linisteste si-ti da o stare de bine". Daca-mi permiteti am sa-i zic mamei "La multi ani!"
Timp de preparare: 40-50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- o casoleta oase de porc afumate (am gasit la Auchan unele la casolteta fff.bune)
- o ceapa alba
- o lamaie
- fidea mica
- smantana
- doua galbenusuri
- tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
1.Se pun oasele la fiert cu o ceapa taita marunt..
Cand sunt fierte le scoatem afara si indepartam carnita de pe os. Vom adauga toata carnita rezultata in oala ..
2.Vom adauga fidea, iar cand acesta este fiarta intr-un BOL vom bate galbenusurile cu zeama de lamaie, smantana(o cutie mica) si se amesteca incet-incet cu zeama din oala.... (ne ajuta sa nu se branzeasca cand vom pune compozita in ciorba, intodeauna cauta smantana cu continut ridicat de grasime - cel putin 25%)
3.Adaugam totul in oala si dam un clocot amestecand continuu ..
4.La final se toaca tarhon pentru aroma...
5.Se adauga sare si piper dupa gust...
Pofta mare!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor