Timp de preparare: 80 - min
Dificultate: medie
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1,5kg. carne de iepure,
- 4 catei de usturoi,
- 1 manunchi de rozmarin proaspat,
- 1dl. bere,
- 2 dovlecei,
- 100g.bacon taiat felii,
- 2dl.ulei de masline,
- 100g. ciuperci(champignons),
- 300g.fasole galbena , fiarta in prealabil,
- 1 manunchi de coriandru proaspat,
- sare si piper dupa gust;
Mod de preparare:
1.Se spala si se taie carnea de iepure in bucati.Se condimenteaza cu sare , piper se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti, rozmarinul tocat si berea.Se lasa la temperatura bucatariei intr-un vas acoperit cu folie.Intre timp, se taie in doua dovleceii si se curata de coaja si seminte si se fierbe in apa sarata.Se scurg.
2.Se scot bucatile de iepure si se pun intr-un vas termorezistent.Se acopera cu feliile de bacon si se acopera cu marinata de bere si 1/2 din cantitatea de ulei de masline.
3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se pune vasul termorezistent la cuptor si, din cand in cand,se stropeste carnea cu sosul din vas.Se coace timp de 40 de minutute.
4.Se pune restul de ulei intr-o tigaie,se caleste restul de usturoi zdrobit,se adauga ciupercile taiate lamele, fasolea preparata in prealabil si coriandrul tocat.Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii.
5.Carnea se serveste cu dovleceii umpluti, stropiti cu sosul de bere si decorati cu rozmarin proaspat. Desigur, preparatul se acompaniaza cu bere.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară