Ca orice blat, se insiropeaza: 200 ml apa, 3 linguri zahar, 1/2 fiola esenta de rom. Crema este la alegere. Schimband crema schimbi si gustul de fiecare data.

Dificultate: redusa

Pentru blat ai nevoie de:

  • 150 g nuca macinata,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 250 ml apa minerala,
  • 6 linguri faina (compozita trebuie sa aiba consistenta unui chec).

Amesteci zaharul cu apa minerala, nuca, praful de copt, faina si pui compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit.


Crema:

Pentru crema poti sa folosesti frisca vegetala simpla sau amestecata cu nuca macinata (sau alune); daca prajesti putin nuca sau alunele este mai bine. Poti sa amesteci frisca si cu fructe: capsuni, zmeura sau amestec de fructe de padure.

O alta varianta de crema este cea din plicuri de crema instant la care se inlocuieste laptele cu apa minerala, suc sau cafea, dupa dorinta.

O reteta propusa de: sicilia sicilia (sicilia)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort de post.