Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 2 buc. fenicul(250g.),
- sucul de la 2 lamai,
- 300g.morcovi,
- 2 buc. telina(500g.),
- 400g. struguri albi;
Pentru sos:
- 1 lingura seminte de susan,
- 1 manunchi marar proaspat,
- 2dl. iaurt natur,
- 2 linguri maioneza,
- 1 lingura mustar,
- 1 catel de usturoi,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se curata feniculul, se spala, se taie in doua ,apoi julien, stropindu-se cu suc de lamaie .Se pune intr-un bol, se acopera si se pastreaza la rece 30 minute.
2.Se curata morcovii si telina ,se spala si se rad pe razatoarea mare sau se taie julien.Se stropesc cu suc de lamaie.
3.Se spala strugurii,se aleg boabele si se pun pe un servet de bucatarie.Se aleg 12 boabe pentru ornat, iar restul se taie in doua si se scot semintele,apoi se amesteca cu telina si morcovii si se pun la rece.
4.Se prepara sosul:semintele de susan se pun intr-o tigaie de Teflon si se rumenesc.Se pun intr-o salatiera.Mararul se spala si se toaca marunt , cu exceptia a 2-3 fire ,pe care le lasam pentru ornat.Iaurtul se amesteca cu maioneza,se adauga mustarul,mararul tocat ,usturoiul zdrobit si semintele de susan .Se sareaza si se pipereaza.
5.Pe un platou rotund, pe margini ,de jur-imprejur, se aseaza fenicul taiat julien ,in mijloc se pun restul de legume si se orneaza cu boabe de struguri si fire de marar.Alaturi, se serveste sosul.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară