Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 2 buc. fenicul(250g.),
- sucul de la 2 lamai,
- 300g.morcovi,
- 2 buc. telina(500g.),
- 400g. struguri albi;
Pentru sos:
- 1 lingura seminte de susan,
- 1 manunchi marar proaspat,
- 2dl. iaurt natur,
- 2 linguri maioneza,
- 1 lingura mustar,
- 1 catel de usturoi,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se curata feniculul, se spala, se taie in doua ,apoi julien, stropindu-se cu suc de lamaie .Se pune intr-un bol, se acopera si se pastreaza la rece 30 minute.
2.Se curata morcovii si telina ,se spala si se rad pe razatoarea mare sau se taie julien.Se stropesc cu suc de lamaie.
3.Se spala strugurii,se aleg boabele si se pun pe un servet de bucatarie.Se aleg 12 boabe pentru ornat, iar restul se taie in doua si se scot semintele,apoi se amesteca cu telina si morcovii si se pun la rece.
4.Se prepara sosul:semintele de susan se pun intr-o tigaie de Teflon si se rumenesc.Se pun intr-o salatiera.Mararul se spala si se toaca marunt , cu exceptia a 2-3 fire ,pe care le lasam pentru ornat.Iaurtul se amesteca cu maioneza,se adauga mustarul,mararul tocat ,usturoiul zdrobit si semintele de susan .Se sareaza si se pipereaza.
5.Pe un platou rotund, pe margini ,de jur-imprejur, se aseaza fenicul taiat julien ,in mijloc se pun restul de legume si se orneaza cu boabe de struguri si fire de marar.Alaturi, se serveste sosul.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.