Preparatul se serveste cu doua feluri de sos: tartar si Mornaise(din comert).

Timp de preparare: 30 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 650g.muschi de porc,
  • 200g.cascaval,
  • 160g.ciuperci din conserva,
  • 80g.sunca presata,
  • 40g.faina,
  • 200g.rosii,
  • 200g.sos tartar,
  • 80g.sos Mornaise,
  • 60ml
  • ulei,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare:
1.Se portioneaza muschiul de porc,se bate usor cu batatorul de snitele,apoi se presara cu sare.
2.Se taie cascavalul in felii si ciupercile in fasii.
3.Se aseaza peste carnea batuta cate o felie de sunca, una de cascaval,se impacheteaza, se da prin faina si se prajeste in ulei incins.
4.Se pune peste muschiul prajit,asezat intr-o tava , sos Mornaise,ciuperci taiate,o felie de cascaval si se introduc in cuptor pentru gratinare.
5.Muschiul de porc astfel preparat se serveste cu sos tartar, pe pat de rosii ,diferite garnituri si un vin alb sec.

Iata 2 retete de sos tartar: clasic si sos tartar cu marar. Sos tartar clasic: mixezi 2 galbenuse de ou fierte tare cu 2 linguri mustar,se adauga 1 cana ulei de masline sau alt ulei de salata si se amesteca pana se obtine o compozitie cremoasa.Se incorporeaza albusurile tocate foarte marunt, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper negru proaspat macinat,suc de lamaie,ciuperci tocate(optional),1-2 linguri capere tocate si 1 lingura ceapa tocata marunt.Este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Sos tartar cu marar: Se amesteca:1/2 cana maioneza cu 1 lingura ceapa tocata marunt,1-2 linguri capere, 2 linguri marar fin tocat,sucul de la 1/2 lamaie,2-3 lingurite sos Tabasco(din comert-optional),sare si piper negru.Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, se acopera si se tin la rece, in frigider cel putin 1/2 de ora inainte de a fi servit sau folosit in preparate.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Muschi de porc cu sos tartar.