Dificultate: redusa
Ingrediente:
- -90 ml lapte caldut(nu fierbinte)
- -un plic gelatina alba de 10 grame
- -100 g zahar
- - 500 ml frisca lichida
- - esenta vanilie dupa gust
Mod de preparare:
Punem gelatina la inmuiat in laptele caldut si'o lasam pret de 10 minute..la un foc moderat vom pune frisca lichida si zaharul..si le vom lasa pana aceste devin caldute bine..
ATENTIE!!!!
NU VOM FERBE FIRSCA!
La final adaugam gelatina care a stat in lapte ...invratim energic pret de 2-3 minute si luam totul de pe foc!!
Punem vanilia dupa gust si turnam in cupe-bol-uri umezite cu apa(o sa fie mult m.usor atunci cand scoatem desertu' afara din cupa)iar apoi la frigider pentru cateva ore...
Am decorat desertul(dar asta numai atunci cand este scos din cupe-bol-uri)cu-n sos facut din afine...la cantitatea aceasta am folosit cca 150-200 grame de afine(care le-am gasit la Auchan in casolete mici) cu doua linguri rase de zahar..le-am pus pe foc si le-am lasat cam 10-15 minute..o sa facem in asa fel incat afina sa ramana= ntreaga pentr-un aspect m.ASTISTIC :)
La final a stors putina lamaie..
Un adevarat SPECTACOL de gust,culoare si rafinament...
S-aveti pofta!
Arianna.
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.