Timp de preparare: 35 - min
 
 Dificultate: redusa
 
 Ingrediente:
- 500 g piept de curcan file
- 1 ghimbir mic sau o lingurita praf ghimbir
- o lingura amidon alimentar
- doua linguri sherry sec
- doua linguri sos soia
- 1/2 lingurita zahar,sare
- trei fire de ceapa verde din gradina :)
- 1/2 kg ananas din conserva
- doua linguri ulei
- 1/2 cub-condiment pentru supa de pui
- o lingurita otet de vin alb
Mod de preparare:
 1.Se clateste carnea cu apa rece si se usuca prin stergere.Se taie in cuburi de 2 cm.Ghimbiru' se curata si se da pe razatoarea fina.Se amesteca amidonul alimentar cu sherry-ul,soia,ghimbiru',zaharul si un praf de sare.Se tavaleste carnea prin acest amestec si se da la marinat pret de-o ora.
 2.Se curata ceapa verde,se spala si se taie-n patru.Frunzele se taie in rondele cele m.inchise la culoare se pun deoparte (le vom folosii m.tarziu la decor)
 3.Se scurge bine ananasul din conserva,iar 2-3 linguri din sucul scurs se amesteca in carnea marinata.
 Ananasul se taie cubulete(in cazul in care acesta n-a fost deja taiat)
 4.Se prajesc cubuletele de ceapa in ulei,intr-o tigaie de teflon,(cele de verde m.deschis)un timp scurt,iar apoi se scot.Se adauga carnea impreuna cu marinata si se gateste timp de 5 minute amestecand continuu.Se adauga 120 ml apa si cubul-condiment pentru supa si se fierbe acoperit timp de 15 min.
 5.Se adauga cubuletele de ananas se se condimenteaza cu zahar,sare si otet .Frunzele de ceapa verde-nchis(care le-am pus de'o parte)se presara peste mancare ca si decor...
 La acasta mancare se potriveste foarte bine orezul chinezesc.
 
 S-aveti pofta!
 Arianna
 
 
 
 O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei