Patisonul, acest dovleac de forma rotunda si coaja alba, este excelent pentru supe.

Timp de preparare: 55 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500g.morcovi,
  • 250g.patison,
  • 2 cepe,
  • 30g.unt,
  • 1 lingura chimen,
  • sare,
  • piper,
  • 100g.smantana,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 l. supa de zarzavat;

Mod de preparare:
1.Morcovii si patisonul se curata de coaja , se spala si se rad .Se condimenteaza cu chimen, sare si piper.Se lasa 10 minute la foc mic pana lasa un pic de zeama.Se adauga supa de zarzavat ,se acopera si se lasa sa dea clocot.Dupa cateva clocote,se ia capacul si se fierbe supa timp de 30 minute, pe foc mic.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
2.Se strecoara supa prin sita si se pune din nou sa mai dea un clocot,apoi se amesteca cu smantana .Inainte de a servi,se adauga patrunjelul verde tocat.Se serveste cu crutoane .

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de patison.