Rezumat:
Prunele uscate dau savoare preparatului!
Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
30 de min
150g prune uscate(fara samburi),
1dl. vin rosu,
1 lingura zahar,
1 lingura pesmet,
1 ou,
4 jumatati de piept de pui,
1 lingurita sare,
1 lingurita piper,
8 felii de slanina ,
2 linguri ulei,
gem de afine;
Mod de preparare si pregatire:
1.Intr-o tigaie se pun prunele uscate, zaharul si vinul. Se fierb doua minute,se iau de pe foc si se prepara carnea.
2.Se face un orificiu in fiecare jumatate de piept de pui. In compozitia de prune uscate se mai incorporeaza pesmetul si oul, se amesteca , se umplu orificiile pieptilor de pui si se prind cu o scobitoare.Se sareaza si se pipereaza. Fiecare bucata se infasoara in cate 2 felii de slanina.
3.Se incinge uleiul intr-o tigaie si se frig pieptii de pui umpluti cate 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt patrunsi si rumeniti, se scot si se tin la cald, pana in momentul servirii.
4.Pe mijlocul unui platou se pun foi de salata spalate si uscate cu un servet de bucatarie, apoi se aranjeaza pieptii de pui taiati felii, iar de jur imprejur se pun gramajoare de gem de afine. Preparatul se serveste cu garnitura dupa plac si un vin rosu sec.
O reteta propusa de Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară