Piept de pui umplut cu prune uscate in manta de slanina

12:03, 23 Martie 2009 publicat în Retete culinare

Prunele uscate dau savoare preparatului!

Rezumat:
Prunele uscate dau savoare preparatului!

Dificultate:
redusa

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...

Timp de preparare:
30 de min

Ingrediente:
150g prune uscate(fara samburi),
1dl. vin rosu,
1 lingura zahar,
1 lingura pesmet,
1 ou,
4 jumatati de piept de pui,
1 lingurita sare,
1 lingurita piper,
8 felii de slanina ,
2 linguri ulei,
gem de afine;

Citeste si:
POVESTEA CADOURILOR ÎNCEPE CU SABON - Aroma unui Crăciun fastuos
POVESTEA CADOURILOR ÎNCEPE CU...

Mod de preparare si pregatire:
1.Intr-o tigaie se pun prunele uscate, zaharul si vinul. Se fierb doua minute,se iau de pe foc si se prepara carnea.
2.Se face un orificiu in fiecare jumatate de piept de pui. In compozitia de prune uscate se mai incorporeaza pesmetul si oul, se amesteca , se umplu orificiile pieptilor de pui si se prind cu o scobitoare.Se sareaza si se pipereaza. Fiecare bucata se infasoara in cate 2 felii de slanina.
3.Se incinge uleiul intr-o tigaie si se frig pieptii de pui umpluti cate 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt patrunsi si rumeniti, se scot si se tin la cald, pana in momentul servirii.
4.Pe mijlocul unui platou se pun foi de salata spalate si uscate cu un servet de bucatarie, apoi se aranjeaza pieptii de pui taiati felii, iar de jur imprejur se pun gramajoare de gem de afine. Preparatul se serveste cu garnitura dupa plac si un vin rosu sec.

O reteta propusa de Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri