Rezumat:
Prunele uscate dau savoare preparatului!
Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
30 de min
150g prune uscate(fara samburi),
1dl. vin rosu,
1 lingura zahar,
1 lingura pesmet,
1 ou,
4 jumatati de piept de pui,
1 lingurita sare,
1 lingurita piper,
8 felii de slanina ,
2 linguri ulei,
gem de afine;
Mod de preparare si pregatire:
1.Intr-o tigaie se pun prunele uscate, zaharul si vinul. Se fierb doua minute,se iau de pe foc si se prepara carnea.
2.Se face un orificiu in fiecare jumatate de piept de pui. In compozitia de prune uscate se mai incorporeaza pesmetul si oul, se amesteca , se umplu orificiile pieptilor de pui si se prind cu o scobitoare.Se sareaza si se pipereaza. Fiecare bucata se infasoara in cate 2 felii de slanina.
3.Se incinge uleiul intr-o tigaie si se frig pieptii de pui umpluti cate 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt patrunsi si rumeniti, se scot si se tin la cald, pana in momentul servirii.
4.Pe mijlocul unui platou se pun foi de salata spalate si uscate cu un servet de bucatarie, apoi se aranjeaza pieptii de pui taiati felii, iar de jur imprejur se pun gramajoare de gem de afine. Preparatul se serveste cu garnitura dupa plac si un vin rosu sec.
O reteta propusa de Vekas Maria (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie