Timp de preparare:
20 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
400g.zmeura congelata,
600g.fructe intregi de litchis,
12 piscoturi,
3 oua,
150g.mascarpone,
3 linguri sirop de trandafiri,
50g.fulgi de migdale,
85g.zahar;
Mod de preparare:
1.Se decongeleaza zmeura si se pastreaza sucul.
2.Se curata fructele de litchis deasupra unui vas pentru a se recupera sucul,care se va amesteca cu cel de zmeura si cu siropul de trandafiri.
3.Se separa albusurile de galbenusuri.Se freca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.
4.Se bat albusurile spuma si , usor, se incorporeaza in crema.
5.Se trec piscoturile prin sucul combinat de zmeura, litchis si trandafiri si se tapeteaza cu ele un vas de Jena de forma dreptunghiulara.
6.Peste piscoturi se pune zmeura decongelata si miezul fructelor de litchis .
7.Se acopera cu crema de mascarpone,se presara fulgi de migdale si se pune tiramisu in frigider pentru 12 ore.In momentul servirii , se toarna pe toata suprafata sirop de trandafiri.
Obs.Litchis este un fruct originar din China ,cu un gust de struguri si asemanator cu nuca de cocos.Se foloseste la deserturi-are un miez de culoare alba-sau in combinatie cu peste sau carne.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Tiramisu cu zmeura!
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- fulgi migdale
- litchis
- sirop trandafiri
- zmeura
Vizionare placuta
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară