115 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
(pentru 6 persoane):
800g.carne de vitel,(fara os)
sare,
piper negru proaspat macinat,
2 catei de usturoi,
5 linguri ulei,
1 dl.vin alb,
100g.sunca feliata ,
400g. anghinare fiarta (din conserva),
20g.parmezan ras,
150g.faina,
1 ou,
2 ramurele de cimbrisor;
Mod de preparare:
1.Carnea(o singura bucata) se freaca cu sare ,piper, usturoi zdrobit si se pune intr-o tava cu 4 linguri de ulei si se frige 10 minute, la 200*C.Se adauga vinul,se acopera cu folie de aluminiu si se continua frigerea inca 30 de minute, la 180*C.
2.Din faina, ou, 1/2 dl. apa ,sare si 1 lingura ulei se prepara un aluat.
3.Anghinarea se amesteca cu parmezanul si cimbrisorul tocat fin.
4.Se intinde aluatul pe o planseta infainata de forma dreptunghiulara, se pune pe o folie de aluminiu, iar peste aluat se aseaza feliile de sunca ,peste care se pune amestecul de anghinare si carnea fripta.Cu ajutorul foliei se ruleaza, se scoate folia si se unge aluatul cu ou .Se pune la cuptor pentru 25 de minute, la 200*C.Se serveste cu diferite garnituri si un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice