Este o supa hranitoare si se serveste rece:vara din frigider, toamna sau iarna la temperatura camerei.

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):

  • 500g.pulpa de pepene galben ,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 2 rosii mici taiate in 4,
  • 1 lingura de otet balsamic,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 10 frunze de busuioc,
  • 10 frunze de menta,
  • sucul de la 1/2 de lamaie,
  • 1/2 lingurita piper alb,
  • sare;

Pentru servit:
  • 4 linguri fistic ,
  • 1 pepene galben mic din care se fac 4 bile cu lingura de inghetata,
  • 4 frunze de busuioc,
  • 4 frunze de menta;

Mod de preparare:

1.Toate ingredientele se pun intr-un blender.Se sareaza , se pipereaza si se turmixeaza 30 de secunde.Se gusta si se mai asezoneaza cu sare si piper , daca este necesar.Se pune la rece pentru 0 ora si jumatate, in timpul verii.In restul anotimpurilor, se pastreaza la temperatura camerei.

2.In momentul servirii,se taie pepenele galben mic si cu lingura de inghetata se fac 4 bile din pulpa pepenelui.

3.In 4 boluri se repartizeaza compozitia turmixata,se presara cate o lingura de fistic zdrobit in fiecare bol, se decoreaza cu frunze de busuioc si frunze de menta si cu cate o bila de pepene galben.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gaspacho de pepene galben.