Timp de preparare:
50 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 6 cotlete de porc,
- 50g.unt,
- 4 linguri cu ulei,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se taie cotletele de grosimea unui deget .Daca au prea multa grasime,se taie si se elimina o parte.Se taie apoi bucatile de oase dinspre sira spinarii si se scurteaza costitele.
2.Se pun cotletele intr-o tava unsa cu ulei amestecat cu unt,se sareaza, se pipereaza, se pun 5 linguri de apa pe fundul tavii si se dau la cuptor,la foc potrivit.Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava.Nu se intorc cu furculita ,ci cu o spatula,fiindca prin intepatura furculitei va iesi sucul gustos al fripturii si aceasta se va usca.
Dupa ce cotletele s-au rumenit pe ambele parti,se pune pe un platou garnitura preferata -piure de cartofi,pilaf de orez, legume asortate etc.-si se construieste in jurul ei o coronita de cotlete.De Craciun , platoul va arata deosebit de apetisant daca se impodobeste cu fructe-boabe de struguri, coacaze, agrise, felii de gutuie sau mar, rosii cireasa etc.Un Merlot, demisec, rosu rimeaza excelent cu cotletele de porc.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024
S-a lansat singurul restaurant turcesc de tip fine cuisine din Europa!
Morfologii gratuite de second opinion pentru gravide
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !