Timp de preparare:
50 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 6 cotlete de porc,
- 50g.unt,
- 4 linguri cu ulei,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se taie cotletele de grosimea unui deget .Daca au prea multa grasime,se taie si se elimina o parte.Se taie apoi bucatile de oase dinspre sira spinarii si se scurteaza costitele.
2.Se pun cotletele intr-o tava unsa cu ulei amestecat cu unt,se sareaza, se pipereaza, se pun 5 linguri de apa pe fundul tavii si se dau la cuptor,la foc potrivit.Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava.Nu se intorc cu furculita ,ci cu o spatula,fiindca prin intepatura furculitei va iesi sucul gustos al fripturii si aceasta se va usca.
Dupa ce cotletele s-au rumenit pe ambele parti,se pune pe un platou garnitura preferata -piure de cartofi,pilaf de orez, legume asortate etc.-si se construieste in jurul ei o coronita de cotlete.De Craciun , platoul va arata deosebit de apetisant daca se impodobeste cu fructe-boabe de struguri, coacaze, agrise, felii de gutuie sau mar, rosii cireasa etc.Un Merlot, demisec, rosu rimeaza excelent cu cotletele de porc.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară