Timp de preparare:
50 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 6 cotlete de porc,
- 50g.unt,
- 4 linguri cu ulei,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se taie cotletele de grosimea unui deget .Daca au prea multa grasime,se taie si se elimina o parte.Se taie apoi bucatile de oase dinspre sira spinarii si se scurteaza costitele.
2.Se pun cotletele intr-o tava unsa cu ulei amestecat cu unt,se sareaza, se pipereaza, se pun 5 linguri de apa pe fundul tavii si se dau la cuptor,la foc potrivit.Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava.Nu se intorc cu furculita ,ci cu o spatula,fiindca prin intepatura furculitei va iesi sucul gustos al fripturii si aceasta se va usca.
Dupa ce cotletele s-au rumenit pe ambele parti,se pune pe un platou garnitura preferata -piure de cartofi,pilaf de orez, legume asortate etc.-si se construieste in jurul ei o coronita de cotlete.De Craciun , platoul va arata deosebit de apetisant daca se impodobeste cu fructe-boabe de struguri, coacaze, agrise, felii de gutuie sau mar, rosii cireasa etc.Un Merlot, demisec, rosu rimeaza excelent cu cotletele de porc.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor