(pentru 4 portii):
- 2 piepti de pui,(dezosati)
- 10 catei de usturoi,
- 1 lamaie,
- 4 felii de anchois(ansoa),
- 2 linguri sos de soia ,
- 30 smochine,
- ulei de masline,
- 4 rosii fara pielita,
- 1 manunchi de patrunjel verde,
- frunze de menta,
- orez,
- sofran;
Mod de preparare:
1.Se taie in doua fiecare piept de pui dezosat si se lasa sa se macereze in suc de lamaie(se pune lamaia pentru 30 de secunde in microunde pentru a iesi cat mai mult suc), frunze de menta si sos de soia.
2.Intr-o cratita se pune uleiul, feliile de ansoa, 10 catei de usturoi necuratati,30 de smochine(sa nu fie prea mari) si patrunjeleul verde.Se frig impreuna 10 minute, se adauga feliile de carne si rosiile fara pielita.Se lasa sa fiarba, pe foc mic, in cratita acoperita ,20 de minute.Se ia capacul si se continua fierberea inca 6 minute.Se acompaniaza preparatul cu orez fiert cu safran pentru a avea o culoare galbena si un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare