redusa
Timp de preparare:
35 - min
Ingrediente:
(pentru 4 portii):
- 1 varza,
- 500g. morcovi,
- 1 catel de usturoi zdrobit,
- 1 salata creata,
- 50g.unt,
- sare,
- piper proaspat macinat,
- nucsoara rasa sau macinata(dupa gust),
- 250g. lasagne;
- Pentru sos:
- 3 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- 500ml.supa de legume(poate fi si din cubulet),
- 100ml. frisca de gatit,
- 2 linguri parmezan ras,
- 4 linguri cascaval gouda ras'
Mod de preparare:
1.Varza se spala , se taie in patru, se scoate cotorul , apoi varza se taie in fasii.
2.Se spala morcovii , se curata si se rad pe razatorea mare.
3.Varza si morcovii se pun in apa clocotita si se lasa 2 minute , apoi se strecoara.
4.In unt incins se caleste usturoiul zdrobit 5 minute ,salata spalata si taiata fasii, morcovii si varza.
5.Pregatim lasagnele dupa indicatiile de pe pachet.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
6.Se prepara sosul:in 2 linguri de unt se pune faina , se lasa sa primeasca o culoare aurie ,se toarna supa de legume , amestecand mereu si se fierbe 8-10 minute, apoi se adauga frisca ,sare, piper si nucsoara.
7.Cu o lingura de unt se unge o forma de Jena, se aseaza un rand de lasagne, legume si sos si tot asa pana se epuizeaza ingredientele, deasupra se termina cu sos.Se presara cele doua sortimente de cascaval ras si se pune vasul la cuptor pentru 30-35 minute.Se servesc insotite de un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de Vekas Maria
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară