IN ACEST ARTICOL:
Pentru iubitorii de paste si legume !
Pentru iubitorii de paste si legume !

Dificultate:

redusa

Timp de preparare:

35 - min

Ingrediente:

(pentru 4 portii):
  • 1 varza,
  • 500g. morcovi,
  • 1 catel de usturoi zdrobit,
  • 1 salata creata,
  • 50g.unt,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • nucsoara rasa sau macinata(dupa gust),
  • 250g. lasagne;
  • Pentru sos:
  • 3 linguri unt,
  • 2 linguri faina,
  • 500ml.supa de legume(poate fi si din cubulet),
  • 100ml. frisca de gatit,
  • 2 linguri parmezan ras,
  • 4 linguri cascaval gouda ras'



Mod de preparare:

1.Varza se spala , se taie in patru, se scoate cotorul , apoi varza se taie in fasii.

2.Se spala morcovii , se curata si se rad pe razatorea mare.

3.Varza si morcovii se pun in apa clocotita si se lasa 2 minute , apoi se strecoara.

4.In unt incins se caleste usturoiul zdrobit 5 minute ,salata spalata si taiata fasii, morcovii si varza.

5.Pregatim lasagnele dupa indicatiile de pe pachet.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

6.Se prepara sosul:in 2 linguri de unt se pune faina , se lasa sa primeasca o culoare aurie ,se toarna supa de legume , amestecand mereu si se fierbe 8-10 minute, apoi se adauga frisca ,sare, piper si nucsoara.

7.Cu o lingura de unt se unge o forma de Jena, se aseaza un rand de lasagne, legume si sos si tot asa pana se epuizeaza ingredientele, deasupra se termina cu sos.Se presara cele doua sortimente de cascaval ras si se pune vasul la cuptor pentru 30-35 minute.Se servesc insotite de un vin alb sec.

Pofta buna!

O reteta propusa de Vekas Maria

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri