(4 portii):
- 4 pastravi ,(mijlocii)
- busuioc,
- 4 catei de usturoi,
- 2 dl. smantana,
- 3 linguri ulei de masline,
- 400g. cartofi,
- sare,
- condimente pentru peste,
- 1/2 manunchi de patrunjel;
Mod de preparare:
1.Se curata pestele, se spala,se sareaza si se condimenteaza cu condimente pentru carne de peste, iar in interior se captuseste cu frunze de busuioc.
2.se curata usturoiul ,se zdrobeste si se amesteca cu smantana.
3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.
4.Se pune ulei intr-un vas de Jena, se aseaza pestele in vas, se unge pestele cu amestecul de smantana si usturoi si se stropeste cu restul de ulei.Se coace la cuptor timp de 20 minute.
5.Se prepara garnitura:ce curata cartofii ,se spala, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Se scurg si se presara cu patrunjel verde foarte fin tocat.Se serveste alaturi de pastrav cu un vin alb sec.Se pot servi si alte legume pe langa preparat.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.