- 2,5 kg. gogosari
- 200 ml. otet (de Vinalcool Topoloveni)
- 200 gr. zahar, 50gr. miere (in lipsa se poate pune zahar)
- 2 lingurite sare mare neiodata
- 2 aspirine,
- cateva frunze de telina frunze de telina,
- 2 foi de dafin
- 200 gr. hrean
Mod de preparare:
Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte si se taie in felii subtiri cam de 1 centimetru. Se pun intr-o oala impreuna cu otetul, zaharul, mierea si foile de dafin. Dupa o ora, timp in care isi lasa lichid, se asaza vasul pe foc si se lasa sa clocoteasca pana cand gogosarii isi schimba culoarea, dar sa ramana crocanti.( De cand incepe sa clocoteasca, 2-3 minute)
Scurgi gogosarii si ii pui in borcane mici. Dizolvi aspirina in lichidul ramas. Asezi in fiecare borcancate o frunza de telina si cate doua fisii de hrean taiate pe lungime, asezate in cruce. Torni lichidul pana se umplu borcanele. Se capseaza si se pun in camara la racoare.
Imi cer scuze ca nu am nici o poza.
O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie