- 2,5 kg. gogosari
- 200 ml. otet (de Vinalcool Topoloveni)
- 200 gr. zahar, 50gr. miere (in lipsa se poate pune zahar)
- 2 lingurite sare mare neiodata
- 2 aspirine,
- cateva frunze de telina frunze de telina,
- 2 foi de dafin
- 200 gr. hrean
Mod de preparare:
Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte si se taie in felii subtiri cam de 1 centimetru. Se pun intr-o oala impreuna cu otetul, zaharul, mierea si foile de dafin. Dupa o ora, timp in care isi lasa lichid, se asaza vasul pe foc si se lasa sa clocoteasca pana cand gogosarii isi schimba culoarea, dar sa ramana crocanti.( De cand incepe sa clocoteasca, 2-3 minute)
Scurgi gogosarii si ii pui in borcane mici. Dizolvi aspirina in lichidul ramas. Asezi in fiecare borcancate o frunza de telina si cate doua fisii de hrean taiate pe lungime, asezate in cruce. Torni lichidul pana se umplu borcanele. Se capseaza si se pun in camara la racoare.
Imi cer scuze ca nu am nici o poza.
O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă