- 2,5 kg. gogosari
- 200 ml. otet (de Vinalcool Topoloveni)
- 200 gr. zahar, 50gr. miere (in lipsa se poate pune zahar)
- 2 lingurite sare mare neiodata
- 2 aspirine,
- cateva frunze de telina frunze de telina,
- 2 foi de dafin
- 200 gr. hrean
Mod de preparare:
Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte si se taie in felii subtiri cam de 1 centimetru. Se pun intr-o oala impreuna cu otetul, zaharul, mierea si foile de dafin. Dupa o ora, timp in care isi lasa lichid, se asaza vasul pe foc si se lasa sa clocoteasca pana cand gogosarii isi schimba culoarea, dar sa ramana crocanti.( De cand incepe sa clocoteasca, 2-3 minute)
Scurgi gogosarii si ii pui in borcane mici. Dizolvi aspirina in lichidul ramas. Asezi in fiecare borcancate o frunza de telina si cate doua fisii de hrean taiate pe lungime, asezate in cruce. Torni lichidul pana se umplu borcanele. Se capseaza si se pun in camara la racoare.
Imi cer scuze ca nu am nici o poza.
O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară