Ingrediente
4 mere
50g marmelada de mere
½ lingurita scortisoara
1 plic gelatina
unt pentru uns tava
Aluatul
4 oua
150g faina
150g zahar
2 linguri ulei de floarea-soarelui
¼ lingurita sare
Cum preparam
• Curatam merele de coaja si seminte. Taiem felii de 1 cm grosime.
• Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugam treptat zaharul si continuam sa amestecam cu mixerul.
• Adaugam galbenusurile frecate cu ulei si amestecam prin rasturnare cu o lingura de metal. Punem treptat faina si amestecam cu grija.
• Ungem o tava rotunda cu unt. Intindem un strat subtire de marmelada, pe care presaram scortisoara. Deasupra asezam feliile de mar.
• Turnam deasupra aluatul si dam la cuptor. Coacem 30 minute la foc moderat.
• Cand tarta este gata o rasturnam din tava si o asezam pe un platou.
• Preparam gelatina si o intindem pe tarta, in strat subtire.
Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 30 minute
Te asteptam si pe www.lacucina.ro.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?