Ingrediente
4 mere
50g marmelada de mere
½ lingurita scortisoara
1 plic gelatina
unt pentru uns tava
Aluatul
4 oua
150g faina
150g zahar
2 linguri ulei de floarea-soarelui
¼ lingurita sare
Cum preparam
• Curatam merele de coaja si seminte. Taiem felii de 1 cm grosime.
• Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugam treptat zaharul si continuam sa amestecam cu mixerul.
• Adaugam galbenusurile frecate cu ulei si amestecam prin rasturnare cu o lingura de metal. Punem treptat faina si amestecam cu grija.
• Ungem o tava rotunda cu unt. Intindem un strat subtire de marmelada, pe care presaram scortisoara. Deasupra asezam feliile de mar.
• Turnam deasupra aluatul si dam la cuptor. Coacem 30 minute la foc moderat.
• Cand tarta este gata o rasturnam din tava si o asezam pe un platou.
• Preparam gelatina si o intindem pe tarta, in strat subtire.
Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 30 minute
Te asteptam si pe www.lacucina.ro.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară