Este un aperitiv excelent si picant.

Timp de preparare:

50 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 12 clatite (nu prea mari),
  • 2 ardei rosii,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 catel de usturoi,
  • 250g.mozzarella,
  • 6 sardele in ulei,
  • 500g. rosii,
  • 30g.telemea de capra,
  • busuioc,
  • 6 linguri ulei, sare,
  • piper;

Mod de preparare:

1.Ardeii unsi cu ulei se frig 20 de minute,se pun intr-un vas de sticla, se acopera si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de pielita.
2.Rosiile se cufunda cu un strecurator in apa clocotita, se curata de pielita,se curata de seminte si se taie cubulete.
Se pun 3 linguri de ulei peste rosiile taiate,1/2 catel de usturoi zdrobit,se sareaza si se calesc 15 minute ,apoi le presaram cu busuioc tocat.
3.Se incalzesc 3 linguri de ulei , se adauga restul de usturoi,ardeiul, sardelele,sarea si se calesc impreuna 5-6 minute.
4.Cu aceasta compozitie se umplu clatitele , la care se mai adauga si mozzarella taiata cubulete.Se aseaza clatitele intr-o forma de Jena, se acopera cu rosiile, se presara cu telemea de capra si se gratineaza, la 200*C,in cuptorul preincalzit.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clatite gratinate cu ardei si usturoi.