1,5-2 - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 4 oua,
- 4 cesti de zahar,
- 4 cesti de ulei,1/2 ceasca lapte
- 8-8.5 cesti de faina,
- 1 praf de copt,
- esenta de rom,
- coaja rasa de lamaie,1 lamaie
- 2-3 bucatele de ciocolata menaj, 20 stafide, 4-5 nuci
- 150 g unt, 400 g rahat
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile cu 3+1/2 cesti de zahar, coaja de lamaie si ulei , ca la maioneza. Albusul se bate cu un "gat" de esenta de rom si 1/2 ceasca zahar pana cand devine tare ca pentru bezea.Se amesteca apoi galbenusurile cu albusul si se pune faina putin cate putin, praful de copt "stins" cu lamaie ori otet, 1/2 ceasca lapte.
Se va obtine un aluat consistent, care nu curge.
Se unge o tava cu ulei sau margarina, unt si se tapeteaza cu faina.Se pun cu ajutorul unei lingurite si al unui deget, desigur, gramajoare distantate intre ele. In varful gramajoarei se presara ciocolata bucatele, sau o stafida, sau alune nesarate ori nuci maruntite si se da la cuptor pentru 20 minute. Se procedeaza astfel pana se coc toate fursecurile.
Se da rahatul impreuna cu untul si 1 lamaie prin masina de tocat, se obtine o pasta care se omogenizeaza bine-bine. Se lipesc 2 cate 2 fursecurile racite. Se mai pot decora daca ati uitat cu ciocolata topita , dungi, puncte...Veti constata ca dupa o zi doua se topesc in gura. Din pacate nu am poze. Poate reusesc sa fac pana marti o reteta! Nu stiu. Acum e perioada fructelor si a tartelor cu fructe.
O reteta propusa de: Sultanica Popescu (Sultanica)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară