(pentru 4 portii):
- 3dl.sirop de zmeura(din fructe proaspete),
- 7dl.apa,
- 1-2 lingurite suc de lamaie,
- 1,5 linguri amidon alimentar,
- zahar(dupa gust);
- pentru servire:
- 202-250gr. zmeura proaspata(poate fi si congelata),
- frisca,
- 4 cupe de inghetata de vanilie,
- frunzulite de menta sau lamaita;
Mod de preparare:
1.Siropul de zmeura se amesteca cu apa si se pun intr-o cratita si se lasa sa fiarba , la foc mic.
Amidonul alimentar se dizolva in putina apa rece si, amestecand mereu, il incorporam in amestecul de sirop si apa.Stingem focul, luam cratita de pe foc, amestecam inca 5 minute si lasam sa se raceasca in frigider.
2.Se potriveste de zahar(se poate pune miere), se adauga sucul de lamaie si se pune in 4 boluri, pe care le ornam cu fructe, frisca, cate o cupa de inghetata si frunzulite de lamaita sau menta.Se serveste rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?