IN ACEST ARTICOL:
Este un tort aspectuos si cu o aroma deosebita.
Timp de preparare:

55 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100g.unt,
  • 100g.zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 100g.faina,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de praf de copt,
  • 1 praf de vanilie;
Pentru ornat: cateva visine;

Pentru crema:
  • 180g.zahar,
  • 100g.gem de visine,
  • 14 foi de gelatina,
  • 750g.iaurt cu gust de visine,
  • 750g.frisca,
  • coaja rasa de la o lamaie;

Mod de preparare:

1.Se prepara blatul:untul se bate cu telul impreuna cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga ouale ,puse pe rand, faina amestecata cu praful de copt si praful de vanilie.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Compozitia pentru blat se pune intr-o forma de tort unsa (diametrul de24 cm.)si se coace 20mn.Se scoate , se lasa sa se raceasca putin, se scote din forma si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar,

2.Se prepara crema:se inmoaie gelatina in apa rece , conform indicatiilor de pe plic.La foc moale se incalzeste 200g.iaurt cu gust de visine si zaharul.Se dizolva gelatina si se adauga in acest amestec.Se adauga restul de iaurt si coaja de lamaie.Se da la rece, la frigider.Cand s-a intarit, se inglobeaza frisca batuta.Se imparte in doua compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se inglobeaza gemul, amestecand cu o spatula.

3.Cele doua compozitii se pun in cate o punga cu sprit.Se aseaza un inel de torturi de jur imprejurul blatului.Cele doua compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri concentrice alternative.Se spriteaza al doilea strat de creme,tot in cercuri concentrice , dar de data aceasta alternand invers culorile:alb peste roz si roz peste alb .Se netezeste suprafata cu spatula si se spriteaza rozete din restul de crema.Tortul se da la frigider pentru 3-4 ore , ca sa se intareasca.

4.Inainte de servire se desprinde inelul si tortul se orneaza cu visine.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri