45 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 10 g.gelatina(sau 6 foi gelatina),
- 5 galbenuse,
- 80g. zahar,
- 1dl. lichior de oua,
- 4dl.frisca,
- 400g.capsuni,
- 2 linguri zahar praf,
- 2 plicuri zahar vanilinat,
- sucul de la 1/2 lamaie,
- 6 kiwi,
- ciocolata rasa, cca.2 linguri,
- frunze de menta;
Mod de preparare:
1.Se dizolva gelatina in 1/2 dl.apa rece.Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert in bain-marie.Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina dizolvata.Se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si se lasa pana crema se raceste.Apoi, se incorporeaza lichiorul de oua si se amesteca usor.
2.Se bate frisca si se incorporeaza usor in crema.Se pune crema intr-un vas de 22-24 cm.diametru, se netezeste si se tine la frigider 4-6 ore.Se poate tine chiar peste noapte.
3.Se spala capsunile ,se scurg, se curata si , daca sunt prea mari,le taiem in doua.Se presara cu zahar praf , zahar vanilinat si se stropesc cu suc de lamaie.Se curata si kiwi, se taie in doua, apoi in felii, se pun peste capsuni si se dau la rece pana la servire.
4.La servire, se repartizeaza fructele in 4 boluri de sticla sau portelan, si ,peste fiecare salata din boluri , se pun 2 "galuste" de crema , pe care le scoatem cu lingura de inghetata, ca sa fie perfect rotunde.Se presara ciocolata rasa si se orneaza cu frunze proaspete de menta.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei