Aceasta este reteta clasica de mancare rece. Se poate face cu limba de porc sau de vita. Variantele sunt iepure cu masline si pui cu masline.

Ingrediente:

-limbi de porc proaspete
-masline kalamata(favoritele mele)
-ulei de masline
-vin alb
-bulion
-boabe de piper
-foi de dafin
-o ceapa mica
-lamaie

Mod de preparare:

Intr-o oala cu apa clocotind oparim limbile care in prealabil au stat in apa rece sa le iasa sangele.
Dupa oparire le scurgem de apa.
Intre timp curatam o ceapa, un morcov si un pastarnac.

Pregatim limbile pentru fiert curatandu-le de bucatele de grasime si sgarci pe care le aruncam.Intr-un vas cu apa rece punem la foc morcovul, ceapa, postarnacul si limbile oparite si curatate de grasimi. Fierbem limbile pana la inmuirea completa. Se pot incerca cu o furculita sa se patrunda.
Cand sunt fierte le scoatem pe un tocator si incepem jupuirea.Zeama in care au fiert se rezerva pentru sos.
Limbile fierte bine ar trebui sa se jupoie cu usurinta. In caz ca nu vor, le convingem cu un cutit fin. Dupa indepartarea pielitei se taie felioare.

Acum trecem la gatirea propriu-zisa a acestei mancarici. Pe razatoarea unde se da coaja de lamaie radem ceapa.
Intr-o cratita cu ulei de masline calim ceapa astfel rasa.
Adaugam vinul, foile de dafin, boabele de piper si lingura de bulion(sau sucul de rosii).
In acest sos punem felioarele de limba si maslinele(eventual desarate).Se mai adauga din zeama in care au fiert limbile.
Curatam de coaja si de partea alba lamaia, taiem in felioare si adaugam la sos. In acest moment putem pune la cuptor pentru ca sosul sa scada.Cand sosul a scazut sau dupa gust scoatem din cuptor, racim si servim.

O reteta propusa de: Ghe Burtea (gicuta57)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Limba cu masline 2.