70 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 600g.costite de vitel(se pastreaza osul),
- dare,
- piper ,
- 2 linguri faina,
- 100g.unt,
- ulei pentru fript,
- 3 dl.Calvados(tuica de mere),
- 4 linguri pasta de rosii,
- 6 linguri de frisca pentru gatit,
- 1 dl. sampanie,
- 1 lamaie,
- zahar;
Mod de preparare:
1.Se taie carnea felii ,se sareaza si pipereaza,apoi se pune la rece, in frigider pentru 30 minute.
2.Intre timp se pregateste garnitura:se curata cartofii si se fierb in apa sarata.Mazarea dulce se soteaza in unt, impreuna cu ceapa verde tocata ,se sareaza ,pipereaza si se adauga zahar dupa gust.
3.Fiecare bucata de costita de vitel se trece prin faina si se frige in ulei fierbinte,rumenindu-le pe ambele parti.Le pastram la cald.In uleiul ramas punem faina si pasta de rosii,turnam frisca de gatit si 3dl. de Calvados(tuica de mere) si fierbem impreuna.Daca este necesar , se mai sareaza, se adauga sucul de la o lamaie ,sampania si untul.
4.Pe un platou se aseaza garnitura-cartofi natur, peste care se presara patrunjel verde tocat, mazarea verde ,iar alaturi se aseaza costitele de vitel si se toarna sos Calvados.Servim un vin rosu sec pe langa acest preparat festiv.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?