70 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 600g.costite de vitel(se pastreaza osul),
- dare,
- piper ,
- 2 linguri faina,
- 100g.unt,
- ulei pentru fript,
- 3 dl.Calvados(tuica de mere),
- 4 linguri pasta de rosii,
- 6 linguri de frisca pentru gatit,
- 1 dl. sampanie,
- 1 lamaie,
- zahar;
Mod de preparare:
1.Se taie carnea felii ,se sareaza si pipereaza,apoi se pune la rece, in frigider pentru 30 minute.
2.Intre timp se pregateste garnitura:se curata cartofii si se fierb in apa sarata.Mazarea dulce se soteaza in unt, impreuna cu ceapa verde tocata ,se sareaza ,pipereaza si se adauga zahar dupa gust.
3.Fiecare bucata de costita de vitel se trece prin faina si se frige in ulei fierbinte,rumenindu-le pe ambele parti.Le pastram la cald.In uleiul ramas punem faina si pasta de rosii,turnam frisca de gatit si 3dl. de Calvados(tuica de mere) si fierbem impreuna.Daca este necesar , se mai sareaza, se adauga sucul de la o lamaie ,sampania si untul.
4.Pe un platou se aseaza garnitura-cartofi natur, peste care se presara patrunjel verde tocat, mazarea verde ,iar alaturi se aseaza costitele de vitel si se toarna sos Calvados.Servim un vin rosu sec pe langa acest preparat festiv.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.